Israel-Poland Team
אוגוסט 29, 2022
אחת הסיבות העיקריות שמושכות זרים להגר לפולין, וביניהם גם ישראלים המחפשים לעשות רילוקישיין לפולין, היא יוקר המחייה הנמוך בפולין. בדירוג יוקר המחייה העולמי פולין מדורגת במקום ה-54, בעוד ישראל מדורגת במקום ה-13, רק הנתון הזה מעיד כבר על החיים הזולים בפולין אך אנחנו רוצים להעמיק את המבט שלנו על יוקר המחייה בפולין ולהשוות בין החיים בישראל לחיים בפולין ברמה נקודתית יותר.
מגורים בפולין – לא רק כי זול
לפני שנתחיל ונדבר על יוקר המחייה בפולין אנחנו רוצים לציין עובדה חשובה, לא כל הזרים מהגרים לפולין בגלל החיסכון הכלכלי שנובע מכך. פולין היא מדינה עם איכות חיים נהדרת ומיקומה הגאוגרפי הייחודי מבטיח לכם את כל הטוב של מזרח ומערב אירופה. אז נכון, לא מדובר על המדינה הכי שמשית בעולם אבל התרבות העשירה וכמויות ההזדמנויות שיפתחו בפניכם הן רק חלק קטן מהסיבות לעבור לפולין.
שאלת יוקר המחייה מתחילה במיקום שבו תרצו לגור, מובן שחיים בכפר או בעיר קטנה הם בהכרח זולים יותר מאשר באחת מהערים הגדולות שיש בפולין. אבל אפילו עיר גדולה כמו וורשה נחשבת לזולה בהשוואה לערים גדולות אחרות בעולם, בדירוג שנעשה בשנת 2019 דורגה וורשה במקום ה-173 מבין 209 ערים גדולות בעולם במידת יוקר המחייה בהן. יש אנשים אשר מחפשים לעשות רילוקישיין לפולין מסיבות של סקרנות היסטורית או מסיבות שלא בשליטתם, אך גם הם עומדים ליהנות מאחת המדינות הזולות למגורים שקיימות באירופה.
רוצים הבהרות ? יש לכם שאלות ?
יוקר המחייה בפולין – הבסיס שצריך לדעת
בשנים האחרונות אנחנו רואים שהמון חברות ועסקים מחליטות לשלוח עובדים ולקיים קשרים עם עסקים בפולין, הסיבות לכך מרובות אך אחת הסיבות העיקריות היא כמובן יוקר המחייה, אז בואו ונתחיל מהדברים הטכניים הקשורים לכלכלה הפולנית בכלל וליוקר המחייה בפולין בפרט כדי להבין מה הופך את פולין לגן עדן חסכוני. המטבע שבו משתמשים בפולין הוא כידוע הזלוטי, שער ההמרה ביחס לשקל עומד על 0.91 שקל לזלוטי. זה הופך את החישובים שלנו לפשוטים, בעיקר אם נעגל ונתייחס לזלוטי ולשקל כשתי מטבעות שווים.
- מד המחירים לצרכן: הבדל של 49.7% לטובת פולין
- מחירי שכירות למגורים: הבדל של 44.4% לטובת פולין
- מחירי מסעדות: הבדל של 60.5% לטובת פולין
- מחירי סופרים: הבדל של 52.9% לטובת פולין
- כח הקנייה המקומי: הבדל של 30.1% לטובת ישראל
במבט ראשוני וסכמתי אפשר לראות כי במרבית הפקטורים, פולין זולה יותר מישראל. ואם נצלול להשוואות ספציפיות יותר נראה כי במרבית האלמנטים האחוזים אף עולים ופולין זולה בהרבה מישראל, למשל:
- חלב עולה בפולין 2.35 שקל
- קילו אורז לבן עולה בפולין 3.32 שקל
- קילו בשר אדום עולה בפולין 30.81 שקל
- קילו תפוזים עולים בפולין 4.55 שקל
- מנוי חודשי למבוגר לחדר כושר עולה בפולין 93.38 שקל
- כרטיס לסרט עולה בפולין 22.73 שקל
אנחנו חושבים שהבנתם את הפואנטה ועכשיו זה הזמן שנצלול לאזורים העיקריים בהשוואה בין יוקר המחייה בפולין לישראל.
יוקר המחייה בפולין לעומת ישראל – מגורים
המחירים בעבור השכרה או רכישה של בית בפולין (כמו גם בישראל) משתנים מאזור לאזור ומעיר לעיר, במאמר הזה נתייחס רק למחירים בשוק הפולני כיוון שאת הנתונים על השוק הישראלי אתם יכולים לקרוא בעיתונות היומית. מחירי הדיור בערים הפולניות הגדולות לא משתנים באופן גדול זו מזו, אז בואו נבחן לעומק את מחירי הנדל”ן בפולין –
- וורשה
- שכירות חודשית בעבור דירת חדר במרכז העיר – 2,637 זלוטי
- שכירות חודשית בעבור דירת חדר בפרברי העיר – 1,986 זלוטי
- שכירות חודשית בעבור דירת שלושה חדרים במרכז העיר – 4,560 זלוטי
- שכירות חודשית בעבור דירת שלושה חדרים בפרברי העיר – 3,346 זלוטי
- מחיר למטר (לקנייה) במרכז העיר – 13,726 זלוטי
- מחיר למטר (לקנייה) בפרברי העיר – 8,954 זלוטי
- קרקוב
- שכירות חודשית בעבור דירת חדר במרכז העיר – 2,169 זלוטי
- שכירות חודשית בעבור דירת חדר בפרברי העיר – 1,665 זלוטי
- שכירות חודשית בעבור דירת שלושה חדרים במרכז העיר – 3,763 זלוטי
- שכירות חודשית בעבור דירת שלושה חדרים בפרברי העיר – 2,654 זלוטי
- מחיר למטר (לקנייה) במרכז העיר – 11,199 זלוטי
- מחיר למטר (לקנייה) בפרברי העיר – 7,423 זלוטי
- גדנסק
- שכירות חודשית בעבור דירת חדר במרכז העיר – 2,179 זלוטי
- שכירות חודשית בעבור דירת חדר בפרברי העיר – 1,592 זלוטי
- שכירות חודשית בעבור דירת שלושה חדרים במרכז העיר – 3,532 זלוטי
- שכירות חודשית בעבור דירת שלושה חדרים בפרברי העיר – 2,593 זלוטי
- מחיר למטר (לקנייה) במרכז העיר – 10,917 זלוטי
- מחיר למטר (לקנייה) בפרברי העיר – 6,855 זלוטי
אחרי שראינו את המחירים בשלוש ערים גדולות אנחנו יכולים להגיד גם שככלל אצבע, דירות שממוקמות בקרבת כיכרות מרכזיים (לא משנה אם בערים גדולות או קטנות) יהיו יקרות יותר מאשר דירות פנימיות ומרוחקות יותר. אבל בחלק הבא נראה לכם שגם מחירי התחבורה הציבורית בפולין זולים יותר מאשר בישראל, וכך אם אתם צריכים להתנייד בה אין לכם מה לחשוש ולפעמים החיסכון הכספי הזה יכול להצטבר לסכום נחמד.
יוקר המחייה בפולין לעומת ישראל – תחבורה ציבורית
זה לא חוכמה גדולה להשוות את התחבורה הציבורית בפולין למקבילתה הישראלית, כולנו יודעים כי תחבורה ציבורית איכותית היא העקב אכילס של מדינתנו האהובה. אז לא רק שהתחבורה הציבורית הפולנית יעילה יותר ומרשתת את הערים ואת המדינה כולה בצורה איכותית ונוחה לתפעול, וכך ממש לא חייבים רכב בפולין (בטח ובטח לא בערים הגדולות).
לכל זה תוסיפו כי אמצעי התחבורה בפולין מגוונים יותר מאשר בארץ וכוללים בנוסף לאוטובוסים ורכבות, גם טראם (רכבות חשמליות), רכבות תחתיות ועוד פתרונות יצירתיים שמשתנים מעיר לעיר. אז בוא נצלול למחירים כדי שנגלה בכמה פולין זולה יותר מישראל:
- מחיר נסיעה בודדת באוטובוס בפולין – 3.20 זלוטי
- מחיר חופשי חודשי בתחבורה הציבורית – 100 זלוטי
- מחיר ליטר בנזין – 5.03 זלוטי
- מחיר פולקסווגן גולף חדשה – 80,130 זלוטי
כמובן שאלו המחירים הממוצעים בפולין ובכל עיר, לכל יעד, תעריפים אחרים. על כך אפשר להוסיף הנחות הניתנות לסטודנטים, פנסיונרים ונסיעות ארוכות טווח ותקבלו חיים נוחים המבוססים על תחבורה ציבורית ומאפשרים התניידות בה לאורכה של יבשת אירופה כולה.
עוד דברים לדעת על יוקר המחייה בפולין
יש עוד המון דברים שאנחנו יכולים לכתוב ולפאר בהם את נוחות יוקר המחייה בפולין, למשל לא דיברנו על חינוך חינם כיוון שהדבר מוצע גם בישראל. אך מרבית המהגרים בוחרים לשלוח את ילדיהם למוסדות פרטיים אשר גובים כסף בעבור הזכות ללמוד בכותליהם ולכן יש מצב שאם תבחרו באופציה זו תשלמו סכומים אשר לא הייתם משלמים בארץ.
בואו נסיים בעוד כמה השוואות בין אלמנטים שונים בחיי היום יום:
- ארוחה עסקית הכוללת שתיה תעלה בפולין 26 שקל בממוצע
- ארוחת קומבו במזללת ג’אנק פוד תעלה בפולין 19 שקל בממוצע
- בקבוק יין אדום איכותי יעלה בסביבות ה-26 שקל בפולין
- בקבוק 2 ליטר קוקה קולה עולה 4.98 שקל בפולין (לא זול בהרבה אבל מדובר על 2 ליטר ולא 1.5 ליטר)
- עלויות מחייה ממוצעות (גז, חשמל, חימום וכו’) יעלו לכם 421 שקל לחודש בפולין לדירת 82 מטר רבוע ו-289 שקל בעבור דירת 45 מטר רבוע
- אינטרנט 10 ג’יגה יעלה כמאה זלוטי בממוצע
- טלוויזיית 40 אינץ’ עולה 1,437 שקל
- ג’ינס של ליוויס עולה 267 שקל
- שמלת קיץ בזארה עולה 136 שקל
- תרופות נגד צינון לשבוע עולות בערך 1 שקל
- חבילה של טמפונים עולה 14 שקל
- ארוחת ערב איטלקית טובה באזור טוב עולה בערך 122 שקל
- כוס קפוצ’ינו תעלה לכם בפולין עשרה שקלים
- חצי ליטר בירה לעומת זאת יעלה רק 9 שקלים
אז אם יש לכם עוד התלבטויות לקראת מעבר לפולין או שאתם חוששים שאנחנו סתם ממציעים לכם פה מספרים שיראו יפה בעיניים, אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר ולדבר איתנו בעצמכם כדי להבין באמת עד כמה חייכם יכולים להשתנות לטובה על ידי מעבר לפולין. אנחנו בפורטל ישראל – פולין עושים את כל אשר ביכולתנו כדי להנגיש מידע חיוני על החיים בפולין בעברית, מעבר למידע החינמי שאנחנו מציעים יש לנו מגוון של שירותי ליווי עסקיים לאנשים שרוצים להיכנס לשוק הפולני, או אפילו סיוע ליחידים ומשפחות שמתכננים רילוקישיין לפולין.
רוצים הבהרות ? יש לכם שאלות ?
כתבות קשורות
נדל”ן בפולין ב “גובה העניים”
בשנים האחרונות, פולין צמחה כיעד פופולרי לישראלים המחפשים נדל"ן בחו"ל בין אם זה להשקעה ובין אם זה למגורים כהכנה לתהליך הגירה ואם זה כבסיס לעסק אירופאי יציב. שוק הנדל"ן בפולין הוא שוק אטרקטיבי שמתפתח כל הזמן, עם מחירים ידידותים ומציע חזון ותשואה חיובית רחבה, לכל מי...
חוזי עבודה בפולין – מה חשוב לדעת עליהם
אחד המסמכים הנחשקים ביותר בפולין הוא חוזה עבודה (Umowa O Pracę), אך קיימים סוגים שונים של חוזי עבודה בפולין וישנן פרטים שחשוב מאוד לדעת לפני שתתחילו לחפש עובדים בפולין או, אם אתם עושים רילוקישיין, אז עבודה בפולין. הגוף האחראי על חוזי עבודה בפולין הוא משרד המשפטים...
כיצד ניתן לפתוח חברה בע”מ בפולין – מדריך מעשי
פולין נכללת ברשימת המדינות האירופאיות בהם די בקלות ניתן לפתוח עסק (חברה), גם אם אינך תושב של המדינה (לצורך העניין – אדם פרטי עם דרכון ישראלי בלבד). עסק בפולין מקנה לכם לא מעט יתרונות ופותח בפניכם את שוק מדינות האיחוד אירופאי עם כל הפוטנציאל המגולם בו. אנו עוסקים לא...
תגובות אחרונות