כל הטפסים וההכנות לקראת לימודים בפולין
כל הטפסים וההכנות לקראת לימודים בפולין

Israel-Poland Team

דצמבר 20, 2023

הטפסים וההכנות לקראת לימודים בפולין

לימודים בפולין מאפשרים לסטודנט ליהנות מאיכות אקדמאית מהגבוהות בעולם, אך לא להתפשר על איכות החיים. אך בעוד חלק ממסלולי הלימוד הנחשקים שמוצעים בפולין זמינים גם בשפה האנגלית, כל ההליך הבירוקרטי הקשור בקבלה אליהם ובתחילתם הוא בפולנית. כדי לסייע לישראלים הרבים שמעוניינים ללמוד בפולין, אך מתקשים להתמודד עם המכשול הבירוקרטי אנחנו מציעים לקרוא את המאמר הזה ובו תגלו על כל הטפסים וההכנות שיש לנקוט לקראת לימודים בפולין.

למה ללמוד בפולין

למרות התדמית שנוצרה לה, פולין היא מדינה תוססת המציעה המון דברים למתגוררים בשטחה. אחד מאותם דברים שהופכים את המגורים בפולין לאיכותיים היא הרמה האקדמאית הגבוהה של האוניברסיטאות הפולניות. בעשור האחרון יש זינוק אדיר בכמות הסטודנטים הזרים שנרשמים ללימודים בפולין, לא רק רמת ההשכלה מושכת אותם אלא גם מחיר שכר הלימוד הנמוך יחסית לשאר אירופה.

מערכת ההשכלה הגבוהה בפולין היא מהוותיקות בעולם, ישנם רישומים המעידים על קיומה עוד מימי הביניים. לימודים בפולין מוצעים בכ-460 מוסדות, כאשר 326 מתוכם הם מוסדות פרטיים. מגוון הקורסים המוצעים באנגלית בשטחה של פולין משוער בכ-400 ומרביתם מוצעים במסגרת התואר הראשון. אחד מתחומי הלימוד המוערכים ביותר בפולין הוא תחום הרפואה, תחום אשר לבדו מושך למעלה משליש מהסטודנטים הזרים המגיעים לפולין.

כתבנו כבר בעבר מדריך למתלבט לקראת לימודים בפולין, וגם מדריך מפורט יותר הסוקר את תחומי הלימוד המוצעים בפולין. אם אתם עדיין בשלב ההתלבטויות ולא משוכנעים האם לימודים בפולין מתאימים לכם, מומלץ מאוד כי תעברו לקרוא את המדריכים האחרים ותחזרו לכאן לאחר מכן כדי להבין כיצד להתקבל.

דרישות הסף ללימודים בפולין

אומנם דרישות הקבלה משתנות בהתאם למוסד ולמסלול בו תרצו ללמוד, אך ניתן להצביע על כמה דרישות בסיס אשר תדרשו להציג בעת ההרשמה ללימודים בפולין.

  • תעודת בגרות מתורגמת וחתומה על ידי נוטריון
  • טופס הרשמה למוסד הספציפי
  • 4 תמונות פספורט
  • צילום של הדרכון
  • תעודה המעידה על רמת האנגלית
  • אישור רפואי
  • קבלה על תשלום דמי ההרשמה

לאלו המבקשים להתקבל ללימודי המשך בפולין יש עוד כמה מסמכים שעליהם להנפיק:

  • תעודה המעידה על סיום תואר ראשון
  • קורות חיים
  • המלצה מאיש אקדמיה
  • אם לימודי התואר הראשון התקיימו באנגלית אין צורך בתעודה המעידה על רמת האנגלית

*חשוב לציין כי על המסמכים להיות מתורגמים לפולנית ומאושרים על ידי נוטריון.

מבחינת הזמן הטוב ביותר להגיש את הבקשה ללימודים בפולין, שווה לעבור רגע על זמני הלימודים בפולין. השנה האקדמאית בפולין מחולקת לשני סמסטרים של 15 שבועות כל אחד. תחילת שנת הלימודים היא בתחילת אוקטובר ויוצאים לחופשת הסמסטר באמצע פברואר. בדרך כלל הדד ליין להתקבלות לאוניברסיטה משתנה בהתאם לאזרחות המועמד, סטודנטים אירופאיים יכולים להגיש עד אמצע ספטמבר, בעוד לא אירופאיים יכולים לעשות זאת עד לאמצע אוגוסט.

רוצים הבהרות ? יש לכם שאלות ?

3 + 14 =

מי צריך ויזת סטודנט ללימודים בפולין?

בזכות הריבוי בדרכונים אירופאים, ישראלים רבים יכולים להתחיל ללמוד בפולין בלי שידרשו להנפיק ויזת סטודנט ייעודית. אך אם אין ברשותכם דרכון אירופאי עליכם להתחיל בתהליך הבקשה לוויזה שכזו בהקדם האפשרי. בואו ונתחיל רגע מהדרישות המינימליות שיש לבעלי אזרחות אירופאית.

בעלי אזרחות אירופאית, של מדינה החברה באיחוד האירופאי, נדרשים רק להראות תעודה מזהה רשמית של המדינה ולהירשם במשרדי המחוז של מקום מגוריהם בפולין (Voivodship) כדי להירשם ללימודים, לרשימה של כל המקומות שבהם אפשר להירשם היכנסו ללינק הזה. על פי חוקי אמנת שנגן, לאחר שלושה חודשי שהות במדינה עליכם להירשם כתושבים בה. מדובר על הליך חינמי ובסופו תקבלו תעודה המאפשרת לכם להישאר בפולין. מובן שזה אומר שעליכם לעבור לפולין ולמצוא דירה, אל תלחצו – יש לנו מדריך שיעזור לכם בנושא.

לאלו מבינכם שאין ברשותם אזרחות אירופאית, הנה השלבים שתדרשו לבצע כדי להשיג ויזת סטודנט שתאפשר לכם ללמוד בפולין. ויזת הסטודנט נקראת גם D – Type national visa.

  • להירשם לפגישה בשגרירות הפולנית (פגישות חדשות מוכנסות למערכת בימי שלישי בשמונה בבוקר)
  • למלא את הטופס הדיגיטלי
  • תמונת פספורט בהתאם לדרישות הפולניות
  • פספורט
  • צילום של העמוד עם הפרטים האישיים מהפספורט
  • אישור על ביטוח רפואי
  • תעודה מקורית והעתק של אישור מגורים בישראל
  • ערבויות כלכליות כי הסטודנט מסוגל לכלכל עצמו
  • הוכחה המעידה על כוונתך ללמוד בפולין (למשל העתק מודפס של ההרשמה לאוניברסיטה)
  • 311 שקל במזומן (לשלם את אגרת הוויזה)

זכרו כי לאחר ההגעה לפולין אתם תהיו על ויזה זמנית, אל תשכחו להגיש בקשה לתעודה קבועה עד כ-45 יום לפני מועד פקיעת הוויזה הזמנית. התעודה הקבועה הראשונית היא לחמישה עשר חודשים וניתן להאריך אותה עד לתקופה כוללת של שלוש שנים.

עבודה בפולין עם ויזת סטודנט

כל עוד יש לכם את ויזת הסטודנט (ויזה מסוג D כמו שאמרנו קודם לכן) אתם לא נדרשים להנפיק ויזה מיוחדת כדי לעבוד. למעשה, אין עליכם הגבלות כלל ואתם יכולים לעבוד במקביל ללימודיכם. אבל חשוב גם לזכור שהסיבה לשמה הגעתם לפולין היא לימודים ולא עבודה, אז אומנם אתם יכולים להשיג עבודה קבועה שתתפוס לכם את כל היום, אך הדבר לא ישאיר לכם פנאי להתרכז בלימודים.

הממשל הפולני מציע מלגות לסטודנטים, חלק מהמלגות פתוח גם לסטודנטים בין-לאומיים אך שווה לבדוק את נושא המלגות כיוון שהתחום הזה הוא רחב ותוכלו למצוא המון מלגות בהתאם לסיפור חייכם האישי. מובן ששווה להכיר גם את Earsmus ואת המלגות המוצעות על ידי משרד החוץ הישראלי.

לשאלות או לפרטים נוספים אתם מוזמנים לפנות אלינו ישירות ונשמח לסייע לכם.

רוצים הבהרות ? יש לכם שאלות ?

6 + 8 =

עוד כתבות

האוניברסיטאות הטובות בפולין – מדריך לסטודנט המתלבט

האוניברסיטאות הטובות בפולין – מדריך לסטודנט המתלבט

מערכת החינוך בפולין עברה תהפוכות רבות בשנים האחרונות ובראש ובראשונה אנו רואים שינויים מרחיקים לכת במערכת האוניברסיטאית, שינויים שבתורם הביאו לכך כי קרנה של פולין בקרב סטודנטים בין לאומיים הולכת וגוברת משנה לשנה. הממשל הפולני משקיע בכל שנה יותר כספים במודרניזציה של...

קראו עוד

0 תגובות